Świętego Rocha 11

61-142 Poznań

tel: 61 868 79 37

tel: 501 322 873

catering@biesiada.biz.pl

O nas

Historia

Budowaliśmy firmę w Poznaniu w latach dziewięćdziesiątych, w czasach tworzenia się branży.

Pojawiły się wówczas prywatne firmy zainteresowane organizacją cateringu we własnych siedzibach przy różnych wydarzeniach: konferencjach, spotkaniach, prezentacjach. Z czasem dołączyły do nich uniwersytety, a także klienci indywidualni. Trzeba było zaopatrzyć się w sprzęt, znaleźć zaplecze. Na pierwszy bankiet, w Palmiarni, kupiliśmy w pobliskiej hurtowni dokładnie tyle talerzy, ile było potrzeba, sztućce. Pozostało z tamtego czasu sporo wspomnień.

Doskonały smak potraw to od lat nasza wizytówka.

To efekt wieloletniej współpracy z kucharzami i okolicznymi producentami, u których zamawiamy warzywa, mięsa i dużą część przypraw. Nasza kuchnia jest więc regionalna nie tylko z nazwy. Nie chodzi o miejscowe dania, choć tych u nas nie brakuje, ani o to, że w Wielkopolsce ziemniaki uprawia się inaczej. Chodzi przede wszystkim o świeżość produktów i o sprawdzonych dostawców, co pozwala gotować bez ryzyka.

Przez lata wypracowaliśmy wiele autorskich zestawów menu i zrealizowaliśmy tysiące atrakcyjnych przyjęć. Zleceniodawcy cenią nas za umiejętne dostosowanie oferty do potrzeb i możliwości klienta, perfekcyjność, profesjonalną obsługę, wysoką jakość wykorzystywanych przez nas produktów, a także – po prostu – za przyzwoitość. Cały czas staramy się jednak kreatywnie i odpowiednio do okazji podchodzić do powierzanych nam zadań. Długoletnie doświadczenie utwierdziło nas w przekonaniu, że warto dążyć do perfekcji.

Dlaczego warto nam zaufać

Podobno jedno ze źródeł słowa „biesiada” odnosi się do konaru drzewa, z którego snuje się opowieść. Najważniejsze jest tu więc przyjazne miejsce, bycie z innymi i bezpośrednia rozmowa – rytuał, który jedzenie zaledwie i aż dopełnia.

Lubimy to porównanie, ponieważ dobrze opisuje cel naszych starań. Chodzi o to, by smak, dekoracja i aranżacja stołów oraz sprawna obsługa sprawiały przyjemność i sprzyjały spotkaniom, stanowiąc dla nich możliwie najlepsze tło.

Od założenia firmy w 1996 roku wspieramy naszych klientów w organizacji rozmaitych wydarzeń. Układamy wspólnie adekwatne do okazji menu z potrawami, za których smak ręczymy. Wyposażamy miejsce. Dekorujemy stoły. Zależy nam, aby podczas samego wydarzenia niepotrzebnie nie zwracać na siebie uwagi, pracować z wyczuciem, bez hałasu, przewidywalnie. Goście powinni czuć się dobrze pod naszą opieką, a jednocześnie naturalnie i swobodnie. Właśnie dlatego prawdziwa elegancja zaczyna się dla nas na zapleczu, wiele dni i godzin przed bankietem. To nie tylko wypolerowane sztućce, odprasowany obrus, najlepsza porcelana i biała koszula, ale w pierwszej kolejności dobra organizacja pracy.